Na území kraja je pre nepriazeň počasia vyhlásený druhý situačný stupeň

15.03.2013 Prešov

Prešov 15. marca (TASR) - Druhý situačný stupeň vyhlásila dnes ráno Správa a údržba ciest (SaÚC) na území Prešovského samosprávneho kraja (PSK). Viaceré úseky ciest 1. 2. a 3. triedy sú pre nepriaznivé poveternostné podmienky v kraji stále neprejazdné.
Ide o konkrétne o trasy 1/68 Pusté Pole, Hozelec - Úsvit, Lendak - Výborná. Úsek I/18 Jánovce je prejazdný iba pre osobnú dopravu.
Neprejazdný je aj úsek II/542 Magura a cesty smerom na Hertník, Cigeľku, Toporec, Geraltov, Žehňu, Mirkovce, Hávku, Zálesie, Dávidov, Cabov, Zámutov a Dlhé Klčovo.
Snehové jazyky a záveje sa naďalej vytvárajú na všetkých druhoch otvorených úsekov ciest. Momentálne ich pokrýva vrstva snehu od jedného do piatich centimetrov.
Na celom území Prešovského kraja stále silno sneží. Rýchlosť nárazového vetra, ktorý spôsobuje tvorbu snehových jazykov a závejov dosahuje rýchlosť 10 až 15 metrov za sekundu.
Aktuálne informácie o zjazdnosti ciest na území Prešovského kraja získala TASR z internetovej stránky SaÚC PSK.
Z operačného strediska Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove TASR informovali, že cesta 1/77 v obci Podolínec je momentálne rovnako neprejazdná.
Úsek 1/79 Sačurov - Sečovská Polianka, ktorý bol dnes ráno nepriechodný, je už v tejto chvíli prejazdný v jednom jazdnom pruhu. Polícia v tejto súvislosti vyzýva vodičov, aby už nepoužívali obchádzku cez Kamennú Porubu, pretože sa v tomto úseku vytvárajú kolóny áut.
 

Vyberte región

mark